van VW California naar CS Duo

In de winter 2014/2015 zochten wij na 35 jaar VW campers (hoofdzakelijk hefdak)  een nieuwe camper met automatische versnellingsbak, vaste enkele bedden en een toilet.

DE ZOEKTOCHT:
Er is een groot aanbod in de “witte reuzen” van de 7 meter klasse maar wij zochten een meer onopvallende, compacte en wendbare buscamper. Onder de 6 meter lang, ongeveer 2 meter breed en liever geen hefdakcamper meer.

De keus viel eerst op de VW T5/T6 California met Polyroof, een bed onder en een bed boven maar bij de test bleek het bovenaan toch wat laag te zijn en heeft geen toilet. De Club Joker van Westfalia is zeker knap ingericht maar toch aan de krappe kant.

      T5 polyroof          T5 Westfalia Club Joker

Ook even werd het grote aanbod campers bekeken op basis van de Fiat Ducato. Hieruit selecteerden we de Westfalia Columbus en de Carthago Malibu, maar toch besloten we nog verder te kijken.

       west col          mal car

In de wat grotere bestelwagens is er de VW Crafter, deze werd op dat moment (02/2015) nog “baugleich” met de Mercedes Sprinter in Düsseldorf gebouwd en was toen niet met automaat leverbaar omdat vanaf begin 2017 VW een volledig nieuwe Crafter zelf gaat bouwen in Polen. Wachten op het nieuwe VW Crafter? Eer dat de camperbouwers kunnen leveren zal het ten vroegste 2018 zijn en dat is te lang.

DE BESLISSING:

Deze werd genomen in februari 2015 en het werd de Mercedes Sprinter, het huidige model blijft nog in productie tot 2018, de afmetingen zijn perfect. Ze leveren een 7 versnellingen automatic en dat is belangrijk: er is een premium camperbouwer, CS Reisemobile, die in zijn uitgebreid gamma een model heeft dat onder de 6 meter blijft en toch 2 enkele bedden en een toilet aanbiedt: 

csduologo

Een wat andere indeling als gewoonlijk, dit model heeft een stapelbed in de lengte richting achter. Maar de ruimte die hierdoor overblijft is uniek bij deze afmetingen.
Wat biedt CS nog meer:

  • zeer hoge kwaliteit van de inrichting en afwerking
  • veel mogelijkheden in keuze houtsoorten en bekledingsstoffen
  • persoonlijke wensen zijn nog mogelijk
  • no-nonsens interieur en geen design snufjes
  • wordt geleverd met het Europees gelijkvormigheidsattest
  • goede recensies van de eigenaars
  • hoge residuele waarde

De eerste week van juli 2015 werd de Sprinter in Düsseldorf gebouwd en op 31 juli begon CS in Henstedt-Ulzburg met de camperinrichting (zie fotoreportage)

Hier onze (reis)ervaringen

sprinter-malagaMBSCSD

site menu

Advertenties