van VW California naar CS Duo

Februari, 2015,

Na 35 jaar Volkswagen (hoofdzakelijk hefdak) campers zochten wij een nieuwe camper met automatische versnellingsbak, vaste enkele bedden en een toilet.

DE ZOEKTOCHT:
Er is een groot aanbod in de “witte reuzen” van de 7 meter klasse maar wij zochten een meer compacte, wendbare buscamper, geen 6 meter lang, ongeveer 2 meter breed liever geen hefdakcamper meer.

De keus viel eerst op de VW T5/T6 California met Polyroof, een bed onder en een bed boven maar bij de test bleek het bovenaan toch wat laag te zijn, daarbij heeft deze geen toilet. De T5 Club Joker van Westfalia is zeker knap ingericht maar alles is wel wat aan de krappe kant.

      T5 polyroof          T5 Westfalia Club Joker

Langs de Fiat Ducato campers kan je niet omheen, er zijn tientallen fabrikanten die dit aanbieden. Hier uit selecteerde we de Westfalia Columbus en de Carthago Malibu, maar met de afmetingen tot 6 meter hebben deze geen aparte bedden, daarbij heeft de automatic van Fiat zeker geen prettige reputatie en zo wie zo ben ik niet zo voor Fiat of de Franse merken.

       west col          mal car

In de wat grotere bestelwagens is er de VW Crafter, deze wordt momenteel “baugleich” met de Mercedes Sprinter in Düsseldorf gebouwd. Helaas biedt VW nu geen automatic aan, daarbij komt dat vanaf begin 2017 VW de Crafter zelf gaat bouwen in een volledig nieuwe fabriek in Polen.

schwabenmobil crafterHet nieuwe VW Crafter model? De eerste nooit kopen en er moeten nog camperbouwers hun inrichting voorstellen en zijn de maximum maten wel goed? Als alles dan meevalt en past, wordt het zo wie zo ten vroegste 2018 en dat wordt te lang wachten.

DE BESLISSING:
Het werd de Mercedes Sprinter, het huidige model blijft nog in productie tot 2018, de afmetingen zijn perfect. Ze leveren een 7 versnellingen automatic en dat is belangrijk: er is een premium camperbouwer, CS Reisemobile, die in zijn uitgebreid gamma een model heeft dat onder de 6 meter blijft en toch 2 enkele bedden en een toilet aanbiedt: de Duo.

Een wat andere indeling, met het stapelbed rechts achter, maar de ruimte die je hierdoor overhoud is uniek bij deze afmetingen.
Wat biedt CS nog meer:

  • zeer hoge kwaliteit van de inrichting en afwerking
  • veel mogelijkheden in keuze houtsoorten en bekledingsstoffen
  • persoonlijke wensen zijn nog mogelijk
  • no-nonsens interieur en geen design snufjes
  • wordt geleverd met het Europees gelijkvormigheidsattest
  • goede recensies van de eigenaars
  • hoge residuele waarde

Al deze eigenschappen deden ons besluiten het lange hoofdstuk VW hefdak camper af te sluiten en een CS Duo te bestellen die in september 2015 geleverd werd.

CS Duo kleinMBSCSD

site menu